Brouw Uitstekend Bier

Ik brouw bier sinds mijn 18e. Het is leuk, het geeft me iets te drinken en mijn bier delen met anderen is heel fijn.

De basis van bier brouwen is simpel. Maal gerstemout, voeg water toe en verwarm het een tijdje. kook met hop, koel, voeg gist toe en wacht. Vul af in flessen en wacht nog een tijdje. en dan het belangrijkste: drink en geniet.

Een UITSTEKEND bier brouwen is een stuk moeilijker. Door de jaren heenis mijn bier met vallen en opstaan beter geworden. Mijn bier ging van drinkbaar naar OK. Maar mijn bier kon zich niet meten met het bier dat ik in de winkel kocht. Ik wilde bier brouwen dat minstens net zo goed was als bier van commerciële brouwerijen

Dus ik besloot om alles over bier te leren dat er te leren valt. Ik las “De Praktijkbrouwer”  van Gilbert Baetslé. Meneer Baetslé is een (inmiddels gepensioneerde) professor in brouw en vergistingstechnologie bij de hogeschool van Gent. In zijn boek legt hij uit wat er echt gebeurt in een brouwketel, een kookketel en een vergistingsvat. En in de fles als je bier aan het rijpen is.

Mijn bier ging gelijk met sprongen vooruit. Ik brouw nu bier dat zich makkelijk kan meten met het bier dat commerciële brouwerijen maken. En ik kan op papier een bier bedenken n precies de smaak maken die ik wil, vanaf de eerste brouw.Bier brouwen met kennis in plaats van met vallen en opstaan heeft mijn bieren van OK naar UITSTEKEND gebracht.

Mijn klanten ervaren hetzelfde Om echt succesvol te zijn moet je meer kunnen dan op de juiste knop drukken. Ik help ze het BEST mogelijke resultaat bereiken, et als met mijn bier. Er is inzet en wilskracht voor nodig, maar dat betaalt zich snel genoeg terug.

Wilt u ook de beste resultaten voor uw bedrijf? Denkt u dat veel potentie laat liggen maar weet u niet precies hoe u van OK naar UITSTEKEND komt? Vraag een gratis scan aan voor uw website, -shop of -applicatie en ontdek hoe u uw bedrijf kunt laten groeien.

Brew great beer